Geng-Geng

Wednesday, May 18, 2011

Blackout pulak malam ni

Tengah sedap layan berita tv3, hujan turun dengan jayanya. Aku tak kisah sangat, tapi makin lama makin lebat sehinggakan guruh dan kilat pun menjadi jadi. Sebabkan aku ada pengalaman dalam hujan kilat yang teruk, aku ambil inisiatif untuk tidak mengonline diri sendiri demi keselamatan diri sendiri dan orang tersayang. Wah dah macam iklan pulak kan. Tengah dok syok layan berita sambil sambil memikirkn isi blog, kilat dengan tetiba mengaum dan menyebabkan kami bergelap. Masing masing mengeluarkan hanset untuk menerangkn diri.

Banyak sangat pulak aku merepek kan. Bila kena 2, masing masing pergi ke main suiz, cuba punya cuba, sorang pun tak berjaya. Last skali kami buat keputusan untuk call Tnb, 15454. Tak sampai setengah jam, diorang sampai. Sampai sampai terus check suma, katanya problem yang tnb boleh buat semua tak ada masalah. Dia kata ni masalah dengan wiring, kena contact wireman. Pening pale di buatnya. Mana nak cari wireman malam buta ni. Aku pun try mintak tolong dengan technician tnb 2, katanya dia boleh tolong, tapi kena charge, sebab ni diluar bidang tugas dia. Akhirnya semua selesai, terima kasih pada 2 brother 2. Aku boleh on9 dan tengok tv. Jom layan showdown 2011.
Published with Blogger-droid v1.6.9

2 comments:

La Majid said...

Dim..len kali kene blaja dgn wireman tu..blackout seng nk repair..

padlie said...

prob ngan wiring rumah yer...
kena time mlm lak..

Labels

1 2 2009 2010 25 3 82 Vads AFF Suzuki ahad airasia AIz AJL 25 akhirnya Ana antara atas Audit AutoCad Ayoub badminton badmood Ballon d'or bapa baru bas bawah belajar Ben Ashaari bengang berbuka beza birthday blog blogger survey bloglist Blogwalking bola Bola sepak Brem Mall bulatan buli busuk Cameron Highland cemburu cerita Chelsea Cikgu contest cukai cuti cuti raya cuti-cuti Daddy dasyat dia dim dim.sekolah dinner diri sendiri Disember drive driving dslr dulu-dulu edit gambar esok every part of me facebook fakta family farisan friend futsal GA gambar gegar blog haji Hannah Montana Hari Ayah Hari ini Hari raya hilang hitea hujan lebat induksi intiview Ipoh Islam isnin jalan-jalan jam jem Jkr jumaat jumie Jusco kalumpang kanak kapal terbang kawan kawan baik kebakaran kejadian kena kenduri Kepong Kereta Kerja keyboard khamis KL komen korban kursus lapar Latihan Layang-layang lelaki lenka lentang lepak letih lipas luahan luahan hati lucu mahal Main makan makan-makan malam Malaysia mangkuk tingkat marah masalah masjid melaka memandu membazir menang menyampah merdeka Messi mexico Miley Cyrus mimpi MissFyda moody MRR2 nasihat nightmare nolstalgia noltalgia ofis pages panjang papa party pasar malam PD penat pencuri pendapat pengalaman pengorbanan perasaan perempuan persoalan piala piala dunia picnic pilih kasih private puasa public public phone rangkuman raya restoran reunions rumah atok saba sabtu saje-saje sakit salam ramadhan sama SB sebulan sedap sedih segmen selesai semalam sembang seminggu sesak seterika share shift sial sibuk simple site Site Visit Soalan Space speaking subang sukan sungai sungai buloh suprise susah cari syukur tag tahun baru Taman Tanah rata tapak kasut teh tarik teraniaya Terima kasih tgv thomas cup tidak sangka tidur timbal balik tips tmp trouble is a friend tv Tv3 Twilight ucapan Ular update UTM wayang wedding wish world cup WPCM yuna z